PLUS camping

Domaine La Valade

Frankrijk - Limousin - Vigeois


Domaine La Valade is een rustige autovrije camping gelegen in de Corrèze nabij het plaatsje Vigeois. De camping ligt op een glooiend terrein, deels bos en deels weiland. Door het weiland loopt een kleine stroompje met paarden en schapen. Op de boerderij wonen nog meer dieren zoals geiten, ezels, schapen, katten, kippen en honden (zij lopen niet los).
Paardenliefhebbers zijn hier ook helemaal aan het juiste adres, het is hier namelijk mogelijk om onder begeleiding een buitenrit te maken door de prachtige omgeving. Beginnende ruiters en kinderen vanaf 8 jaar kunnen zelfs een paardrijles boeken.
Vanaf de camping kun je prachtige wandel- en of mountainbike routes maken. Op 5 minuten loopafstand ligt recreatiemeer Lac de Poncharaldat die voor de nodige verkoeling zorgt. Mooie steden en dorpjes in de omgeving zijn Uzerche, Tulle, Brive, Cologne la Rouge, Sarlat, Curemonte en Limoges. Ook de moeite is een bezoek aan paardenstad Arnac de Pompadour, de grotten van Gouffre de Padirac, Rocomadour, de Stoomtrein in Martel, een kanotocht op de Vézère, een kasteelbezoek, klimbos, blotevoetenpad of de zondagmarkt.
Op het terrein is een grote moestuin waarin eigen groenten gekweekt worden. Er zijn diverse fruitbomen zoals kersen, appels en walnoten. Deze worden ook gebruikt voor de table d'hôte. Verder is er een broodjesservice, bibliotheek, gratis wifi en in een gedeelte van de oude koeienstal kunnen campinggasten verblijven bij slecht weer.

Je kunt hier verblijven in een comfortabele woning of in een luxe ingerichte huurtent voor maximaal zes personen.

Naar campingwebsite
(safari)tent - huisje
Speeltuin
Eetgelegenheid
6 personen
Klein
vanaf Utrecht 926 KM

Domaine-La Valade, La Valade, Vigeois, France
© Huren op de Camping All rights reserved