Last
Minutes

Domaine de l’Ecluse: knus domein met heerlijke zuid-Franse sfeer

09-08-2019

De laatste camping die we deze zomer bezocht hebben is Domaine de l’Ecluse in de Provencaalse Drome op 15 km van Vaison-la-Romaine. Slechts voor drie dagen, maar wel topdagen!
De temperaturen overstegen de 30 graden dus het zwembad (met twee delen) was onze vaste stek. Met luxe ligbedden en parasols was het er goed toeven. Er was zelfs een glijbaan, maar deze was helaas maar beperkt open. En als hij open was, bleek hij ook niet echt uitdagend voor onze kinderen (van 8 en ouder). Uitdagender was het voetbalveld waar al de eerste avond een voetbalwedstrijd tussen de Franse en de overige kinderen op het menu stond, maar ook andere sportwedstrijden worden georganiseerd zoals beachvolleybal. Onze twee zoontjes waren we al meteen kwijt die avond, perfect!
Voor manlief was deze camping het hoogtepunt van de vakantie, want het domein heeft zelfs zicht op de Mont Ventoux. En zoals alle 40+ mannen die denken dat ze goed kunnen fietsen, moest hij ook zonodig zich uitsloven. Na een vakantie vol met zonnen, bbq-en en borrels, viel dat niet mee, maar toegegeven: hij heeft de top gehaald en de rest van het gezin vond het best knap.... De camping is een perfecte uitvalsbasis voor fietstochten per racefiets en MTB. De Mont Ventoux is natuurlijk het hoogtepunt, maar hou wel rekening met topdrukte in augustus op de top.

Domaine de l’Ecluse is een kleine terrassencamping gelegen in een kleine vallei, flink begroeid met pijnbomen en andere Provencaalse vegetatie. Je ziet echt dat het de overgang is tussen de bergen van de  Drôme en de warme heuvels van de Provence. Broer en zus Martial en Severine zijn de eigenaren en zijn zelf opgegroeid op de camping. Het domein bestaat ook nog uit wijn- en olijfgaarden en richt zich echt op de natuur en duurzaamheid. Via een proeverij laat Martial zien wat er allemaal wordt gemaakt en hoe. Tevens zijn de eigengemaakte bio-producten (olijven, olijfolie, truffels, wijnen etc.) te koop in het kleine campingkruideniertje.
In totaal staan er circa 20 huuraccommodaties. Ongeveer de helft zijn stacaravans die tussen de kampeerplekken staan. De andere helft zijn chalets die op het hoger gelegen deel van de camping staan (let op: om de hoger gelegen chalets te bereiken, moet je flink klimmen. Een nadeel voor kleine kinderen of wandelwagens). Op de camping is een leuk terras met restaurant en bar (met zicht op het zwembad), waar door de week verschillende activiteiten worden georganiseerd, zoals spelletjesavonden en karaoke.

Kortom: een erg knus Frans domein voor gezinnen met kleinere kinderen met een heerlijke zuid-Franse sfeer.

Dank aan Severine en Martial en hun Franse team!

PS: check onderstaande foto's om een goede indruk van de camping te krijgen

© Huren op de Camping All rights reserved