Camping du Rivage

Luxemburg - Wallendorf pont


Camping du Rivage is een kleine rustige familiecamping in Luxemburg met een sportief karakter. De camping ligt op een prachtige plek aan de rivier de Sùre, bij de Duitse grens in het bekende wandelgebied het Müllerthal, ook wel bekend als klein Zwitserland. De camping is ideaal voor een sportieve vakantie.
Vanaf de camping kun je namelijk direct wandelen, fietsen, kanoën en mountainbiken. Bij terugkomst op de camping kun je verkoeling zoeken in de rivier of nog even een drankje of ijsje halen in het gezellige bruine café, waar je ook je broodjes voor de volgende dag kunt bestellen. In de omgeving is genoeg te zien en te doen. Vlak voor de deur liggen de beroemde Mullerthal Trails, met zijn uitgestrekte bossen, hoogtevlakten diepe dalen en een scala aan gevarieerde wandelpaden door de ongerepte natuur is dit het Mekka voor de natuurliefhebber. Echternach (de oudste stad van het land) heeft zijn middeleeuwse sfeer behouden: kronkelende straatjes, overblijfselen en torens van de oude stadsmuur en een marktplaats met gotische herenhuizen zetten de bezoeker terug in de tijd. Andere historische plaatsen in de buurt zijn Trier, stad Luxemburg, Diekirch en Vianden. Ook liggen er verschillende middeleeuwse kastelen in de omgeving om een bezoekje aan te brengen. Het openbaar vervoer in heel Luxemburg is voor iedereen gratis. De bushalte ligt naast de ingang van de camping.
Op de camping is het mogelijk om te zwemmen, kajakken, suppen, skelteren (voor onze gasten zijn er kajaks, skelters en subplanken, tegen een kleine borg, te leen) en vissen. In overleg mag er een klein kampvuurtje gemaakt worden. Kortom tal van mogelijkheden op camping du Rivage.


Je kunt hier een glamping pod, woodlodge of safaritent huren tot maximaal zes personen.

Naar campingwebsite
(safari)tent - trekkershut
Speeltuin
Eetgelegenheid
6 personen
Klein of middelgroot
Aan rivier
vanaf Utrecht 326 KM

Wallendorf-Pont, Luxembourg
© Huren op de Camping All rights reserved