Last
Minutes

Actief genieten in het Salzburgerland

14-07-2018

Onlangs ontvingen wij een hartelijke uitnodiging van Robert en Maria Stainer, eigenaren van camping Grubhof, om hun vier sterren camping en de activiteiten in het Salzburgerland met eigen ogen te komen ontdekken. Zij boden ons een 2 daags verblijf in hun vakantieappartement Pechtlgut appartementen aan. Gelegen in het hart van het idyllische dorpje Lofer en op twee kilometer van de camping. 
54038401 3487 4245 85F2 3A19FB32760C
Wij ontdekten dat Camping Grubhof door de ligging in de Oostenrijkse alpen, ontzettend veel te bieden heeft, zowel in de winter als de zomer. In de winter kun je na een dagje skieen heerlijk relaxen in de welness ruimte. En in alle seizoenen kun je er gebruik maken van het uitgebreide extra aanbod, zoals fitness, een schitterend restaurant en een fantastisch uitzicht. In de zomer is er voor de kinderen onder andere een (water)speeltuin, voetbalveld, trampoline en een pingpongtafel en natuurlijk de rivier de Saalach naast de camping.
D1519E2B CE54 495D B379 7C2F55F187ED
Vervelen doe je je hier trouwens toch nooit, want in in de zomer kun je dankzij de gratis Saalachtal SommerCard gebruik maken van vele activiteiten en kortingen. Zoals de bergliften (met boven een mooie waterspeeltuin) en het Steinbergbad in Lofer, het Alpenbad  in Unken en de Vorderkaserklamm. Zeker die laatste is een echte aanrader; een schitterende kloof waar een wandelroute doorheen loopt, hangend aan de rotswanden.

E364053C 1E25 4187 A2EE FCE1FE4D33FC
De camping is oorspronkelijk ontworpen als een kasteelpark en dient sinds 1959 als camping. In het verleden was hier zelfs Keizer Wilhelm II te gast. Het kasteel bestaat nog steeds als hotel, maar de camping is nu gescheiden. Het karakter van het voormalige kasteelpark met zijn oude bomen bleef natuurlijk behouden. Vanaf 1997 is camping Grubhof in bezit van de familie Stainer. De camping is de laatste jaren steeds uitgebreid.

0EA2EE87 1DF0 4D5D A247 06D038077AF4Grubhof heeft meerdere huuraccommodaties beschikbaar, zoals op het Hüttendorf, een apart deel van de camping, waar drie berghuizen met schitterend uitzicht staan die te huur zijn: de Almberg Alm, de Steinbach Stube en de Scheffsnoffer stube. Je huurt hiermee een stukje geschiedenis: deze oude berghuisjes zijn in het Salzburgerland afgebroken en op Grubhof weer opgebouwd. De rustieke berghuisjes zijn geschikt voor 2 tot 10 personen. Bij deze berghuisjes hebben ze het oude hout, de knetterende haard, de gezellige kamer en de rustieke sfeer behouden. Daaraan is een modern comfort toegevoegd, zoals de mooie badkamer, praktische keuken en de ruime woonkamer. Grubhof heeft ook een aantal chalets te huur voor 2 tot 4 personen. Klein en eenvoudig, maar erg gezellig.
Al met al is Grubhof een echte aanrader voor mensen die houden van een actieve vakantie.

 

© Huren op de Camping All rights reserved