Last
Minutes

Luxemburg: dichtbij, maar toch het gevoel van ver weg!

01-05-2019

In de meivakantie waren we vijf dagen te gast op familiecamping Kohnenhof, gelegen in de Luxemburgse Ardennen in de noordelijke regio Eislek. Ongeacht het echte Hollandse weer (twee dagen regen) hebben we ons toch prima vermaakt. Een leuke gevarieerde vakantie, zowel voor ons als voor onze drie kinderen.

De heenreis vanuit Nederland hebben we gecombineerd met een bezoek aan het Bastogne War Museum, een interactief museum over het Ardennenoffensief in Bastogne, op slechts 45 minuten rijden vanaf Kohnenhof. Het verhaal van 75 jaar geleden wordt verteld vanuit verschillende personages, waaronder ook een 10-jarig kind, wat het begrijpelijk maakt voor kinderen. Buiten kun je ook het Mémorial du Mardasson beklimmen. Ter ere van de omgekomen Amerikaanse soldaten. Alles bij elkaar erg indrukwekkend.

Na het museumbezoek zijn we doorgereden naar de camping. De autorit er naar toe is al genieten, want wat is luxemburg toch nog rustig en onontdekt. Zo dichtbij en je waant je op sommige momenten in het verre buitenland.
Kohnenhof ligt in Eisenbach op de grens van Luxemburg en Duitsland. In de buurt heb je erg veel wandel- en mountainbikeroutes en kun je heerlijk wielrennen. Echt op z’n Luxemburgs: allemaal goed geregeld. De camping ligt aan de rivier de Our waarin je kunt vissen en de kinderen heerlijk kunnen spelen, dammen bouwen of varen. Ook is er een gezellig restaurant en terras aanwezig, voor de schnitzels en de pilsners. Er zijn verschillende accommodaties te huur waaronder een trekkershut, chalets en verschillende soorten stacaravans. Je kunt ook kiezen voor een safaritent, waardoor je het echte glamping gevoel kunt ervaren.

Aangezien onze tweede dag nog slechter was dan de eerste, hebben we gebruik gemaakt van het zwemparadijs Aqua Nat’our in Hosingen (op slechts 6 kilometer van de camping). Voor gereserveerde campinggasten is het de eerste twee uur gratis. Echt een toevoeging aan je verblijf! Aqua Nat’our is een prachtig zwemparadijs met binnen- en buitenbad, een reuzenglijbaan, een duikplank, een gratis stoombad en zelfs een pizzeria. We hebben ons er een hele dag uitstekend vermaakt.

De overige drie dagen was het beter weer. ‘s Ochtends hebben we een bezoek gebracht aan Vianden (inclusief burcht en stoeltjeslift), de ruïnes van Brandenbourg (erg leuk, want moeilijk te vinden en onontdekt) en Clervaux. Allemaal slechts op 15 tot 20 minuten van de camping. ‘s Middags wilden de kinderen graag terug naar de camping om met hun vriendjes en vriendinnetjes te spelen in de rivier, op de trampolines, badmintontafels of een potje te voetballen op het voetbalveld. In sommige vakanties is er zelfs animatie, waardoor het nog meer genieten is voor alle ouders (en kinderen...).

Voordeel is dat camping Kohnenhof op maar drie uur rijden ligt van Nederland. Dus voor een paar dagen of een lang weekend ook goed te doen.
Kortom: Kohnenhof met goed maar ook bij slecht weer een echte aanrader!

Visit Luxembourg
Regio Eislek
Aqua Nat’our
Bastogne War Museum
Memorial du Marmasson

Klik op de foto's hieronder om een beeld te krijgen van camping Kohnenhof en de omgeving.

© Huren op de Camping All rights reserved