Last
Minutes

La Jaurie: puur midden in de natuur

19-07-2019

Na een druk jaar met volop leuke ontwikkelingen op onze website hebben we erg veel zin in onze werk/zomervakantie. Na een dag in de auto hebben we deze week drie dagen genoten op de kleine groene boerderijcamping La Jaurie. Gelegen in de Franse Limousin op een schitterend glooiend 8,5 hectare terrein. De ruime camping ligt op circa 900 km van Utrecht en 35 km zuidoostelijk van Limoges. De eigenaren Marcel en Madelinde runnen de camping op een biologische manier. La Jaurie is een verzameling oude gebouwen en schuren inclusief kampeervelden, omzoomd door bijenkorven, een wijngaard en weides voor schapen en ezels. We werden de eerste dag verwelkomd door de honden Boef en Milo. Eigenaar Marcel gaaf ons enthousiast een rondleiding over het grote terrein. 

Wil je iets huren dan heb je op La Jaurie de keuze uit 2 verschillende gites of 4 safaritenten. De gites staan bij de ingang van de camping rondom een groot grasveld en tegenover het zwembad. De safaritenten zijn luxe en staan juist verspreid over het terrein. Onze safaritent stond op een schitterend veld met nog een andere safaritent. Onze tent had een grote vlonder, veel ruimte, twee slaapcabines en alles wat we nodig hadden. Zelfs een kraantje, net buiten de tent, met koud drinkwater. Het (compost)toilet is enorm dichtbij en douchen konden we iets verderop waar ook een “gewoon toilet” te vinden is. Voor de tent werd het vuil water gezuiverd door het riet, met vele kikkers.

Kenmerkend van La Jaurie is de rust en de privacy. Alles is ruim opgezet, maar toch is er voldoende te beleven. Madelinde maakt regelmatig een dierenrondje, dat duurt vaak wel 2 uur. Verder is er een zwembad van 6x12 (zoutwater), een speeltoestel met zandbak en 2 trampolines. Er loopt een klein beekje over de camping waarin we de eerste dag al een rivierkreeftje hebben gevangen. Nooit geweten dat die zo groot konden worden. Het riviertje zelf is ook een speelplek bij uitstek. Dan zijn er de knutsel workshops, voorlees avondjes, de pizza avonden op dinsdag. La Jaurie is een duurzame camping. Stroom wordt opgewekt met wind- en zonne-energie. Er wordt biologisch getuinierd en er wordt lekkere wijn gemaakt. Er is WiFi aanwezig bij het informatiepunt en de receptie. Als het minder weer is, kunnen de kinderen spelletjes doen in de binnenruimte en volwassenen kunnen er rustig een boek lezen

Vanaf de autovrije camping is een directe toegang tot wandelroutes, variërend van 3 km tot 18 km. De eerste dag liepen we direct vanaf de camping een wandelroute van bijna 3 km door het glooiend landschap en langs meertjes. Halverwege was zelfs een echte schat verstopt. Erg leuk voor de kinderen. Naast wandelroutes, zijn er ook mountainbikeroutes in de buurt van de camping te vinden. 

Elke vrijdag kun je aanschuiven aan de table d'hote en er zijn BBQ's en zonnecookers te leen. Alle maaltijden die op de camping geserveerd worden, worden door de camping zelf biologisch verbouwd of zijn streekproducten uit de buurt. Veel van deze biologische producten zijn ook op de camping te koop.

In de omgeving is ook genoeg te beleven. Op 4km zit Espace Hermelin met een strandje aan een zwemmeer met grote speeltuin, een boomklim parcours en velorails. Hier zijn wij onze tweede dag geweest. Zwemmen, voetballen, klimmen in de bomen en als slotstuk een lange tokkelbaan vanaf een toren op een berg helemaal over het meer. Erg gaaf! Verder zijn er tal van kastelen te bezoeken, waarvan Chalucet met een app-je te bezichtigen is. Je ziet dan op je telefoon hoe het er vroeger uitzag. 

Kortom: ben je op zoek maar rust, natuur en ruimte dan is La Jaurie de perfecte plek!

Links:
Camping La Jaurie

Espace Hermeline

Chalucet

PS: check onderstaande foto's om een goede indruk van de camping te krijgen

© Huren op de Camping All rights reserved