Last
Minutes

La Tuque: mogen we nog langer blijven?

27-07-2019

Thuis had het promotiefilmpje van La Tuque ons erg nieuwsgierig gemaakt naar deze natuurcamping in het bos. We hadden dus veel zin om weer een nieuwe camping, omgeving en accommodatie te ontdekken. Weeronline voorspelde 40 graden dus dat beloofde wat...
We werden welkom geheten door Dick en Marianne, de Nederlandse eigenaren. Daardoor zijn zowel het personeel als de vakantiegangers ook allemaal Nederlands. Meteen het grote voordeel voor onze kinderen van 8,11 en 12 jaar want zij hadden direct contact. De twee zwembaden (een apart peuterbad) waarvan 1 met waterglijbanen zijn door hen veel gebruikt en helemaal goedgekeurd. Dankzij het enthousiaste animatieteam speelden onze kinderen een voetbaltoernooi, glijbanenrace, het weerwolvenspel en ‘s avonds gingen ze met nog tientallen kinderen op pad en deden ze jachtseizoen. Voor ons een uitgelezen kans om te dineren op het sfeervolle terras. Op woensdag troffen we het, want het bleek de gebruikelijke muziekavond. We hebben heerlijk gegeten en genoten van de muzikant die ons met zijn gitaar terugbracht naar onze jeugd!
La Tuque is een echte natuurcamping en ligt verscholen op een glooiend bosterrein met veel schaduw van 9 ha aan de zuidkant van de Vallée du Lot op ongeveer 1.100 km van Utrecht. Opvallend waren de vele kleurige vlinders die rondvlogen. De ruime bosrijke kampeerplekken worden afgewisseld met de verschillende typen huuraccommodaties. Wij hadden een moderne mobilhome. Ruim van binnen (zelfs met drie kinderen), een ruime veranda inclusief een stukje overkapping (ook fijn voor de schaduw!). Gezien het weer hebben we eerlijk gezegd weinig van de mobilhome van binnen gezien. De douche af en toe om af te koelen...
In de omgeving van de ‘Vallée du Lot’ zijn vele leuke dingen te doen, zoals kastelen of wijngaarden bezoeken of de mooie stad Cahors bezoeken. In het mooie Puy L’Eveque huurden we een waterfiets om de Lot te verkennen (de grootste wens van de jongste!). Eigenlijk was het bedoeling om te gaan kanoën, maar de Lot stroomt wel erg langzaam, dat zou te veel moeite gaan kosten met 40 graden... Onze kinderen geven de camping een 10 en voelden het bijna als een straf als we een activiteit voorstellen. Maar voor een wipe out baan waren ze wel te porren. Lekker dichtbij op zo’n 20 minuten in Montcuq gingen wij de uitdaging aan, voor 8 euro kun je er een uur “los”. Lang genoeg, want we zijn gesloopt maar gelukkig ligt er een mooi zwemmeer langs om uit te rusten en te relaxen. De Wipe Out was wel het toppertje van de week!
Al met al een heerlijk heet weekje genieten op camping La Tuque. Altijd goed teken als de kinderen nog langer willen blijven.

Dank aan Dick, Marianne en het personeel!

PS: check onderstaande foto's om een goede indruk van de camping te krijgen

© Huren op de Camping All rights reserved