Last
Minutes

Duurzaam op kampeervakantie

07-05-2022

Klimaatverandering en stijgende energieprijzen, we hebben er helaas steeds meer mee te maken. Hoe kunnen we onze CO2 uitstoot terugdringen? Steeds meer mensen rijden elektrisch, hebben zonnepanelen en isoleren hun woning. Het meest duurzaam is natuurlijk gewoon thuisblijven, maar dat doen we al de rest van het jaar. Juist op de camping kun je genieten van onze prachtige planeet en natuur. Maar wat doen campings aan duurzaamheid en wat merk je ervan?

De meeste campings zijn bezig met duurzaamheid. Denk aan kleine maatregelen zoals afval scheiden, het slim besparen van licht en water en het gebruik van ecologische schoonmaak- en bestrijdingsmiddelen. Sommige campings gaan echter verder door het opwekken van de eigen energie met zonnepanelen of het hergebruiken van water. Er bestaan ook een aantal labels die aantonen hoe duurzaam campings bezig zijn.

Het Ecolabel wordt door de EU toegekend aan producten of organisaties die onder meer zuinig zijn met water en energie, hun afval beperken en voorlichting geven over natuur en milieu. Wat houdt dat nu precies in, een ecolabel?Dit betekent dat:

  • de camping zuinig is met energie
  • de camping zuinig is met water
  • de camping de hoeveelheid afval beperkt en afval op een verantwoorde wijze afvoert
  • de camping voorkeur heeft voor hernieuwbare grondstoffen en middelen die minder schadelijk zijn voor het milieu
  • de camping natuur- en milieuvoorlichting geeft
  • de camping om een schoon en gezond milieu geeft

Campings of producten met een eco-abel herkent u aan het logo dat hiernaast staat, "de bloem". Camping Du Mettey is een van onze campings die een ecolabel heeft.

De Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Om een Green Key-certificaat te bemachtigen moet de camping voldoen aan de door Green Key opgestelde normen. Camping La Porte d'Autan in Frankrijk en Cepo Verde in Portugal zijn twee van onze campings die zijn aangesloten bij Green Key.

Je kunt ook naar een echt natuurkampeerterrein gaan. Die hebben duurzaamheid erg hoog in het vaandel staan. Op deze natuurkampeerterreinen kun je vaak ook een accommodatie huren.

Vind je het belangrijk om naar een duurzame camping te gaan? Check dan altijd de website van de camping!

© Huren op de Camping All rights reserved