Last
Minutes

Heerlijk huren op de camping!

07-09-2017

Wat doe je in de zomer als je al een jaar bezig bent met het opzetten van een campingwebsite? Inderdaad, lekker lang op vakantie gaan. Wat nieuwe campings en huurmogelijkheden ontdekken. En vooral genieten!

We twijfelen jaarlijks. Rijden we ineens naar onze vakantiebestemming of maken we ergens een tussenstop? Dit keer werd het een tussenstop. Op weg naar de Ardèche hebben we met onze drie kinderen, Anne, Jasper en Mathijs, twee nachten doorgebracht bij Herman en Jacqueline op camping La Jonquille. Die ligt op zo’n 600 km van Utrecht en ongeveer 50 km van de Route Soleil. Naast een gîte en een retrocaravan verhuren ze ook een klein blokhutje. Net niet groot genoeg voor ons hele gezin, maar met een bijzettentje werd het avontuur voor de kinderen alleen maar groter. Om de beurt in een tent slapen: spannend en stoer. Op de foto zie je het blokhutje, waarin naast een stapelbed ook boven in de nok een tweepersoons bed zit. De camping bestaat uit twee delen. Onder bij de receptie is een veld voor caravans en staat de retrocaravan. Met een klein pad ga je een stukje omhoog en kom je bij een ander veld omringd door bomen. Al bij al een heerlijk camping voor rustzoekers. Schoon en fris sanitair. Zeker een aanrader. Niet alleen op weg naar het zuiden.
Blokhut Jonquille
Mathijs trots op de gele blokhut

Toch moesten wij na twee nachten verder naar het zuiden. Camping Les Arches in de Ardèche was voor twee weken ons thuis. Zoals vaker in juli was het klimaat heerlijk. Zonnig en warm. Mooi klimaat om lange avonden buiten te zitten, kijkend naar de ondergaande zon achter de Franse heuvels. Marleen en Patrick hebben deze camping in 1996 overgenomen van de ouders van Patrick. Ze hebben gaandeweg de camping uitgebreid. Naast 177 standplaatsen verhuren zij 29 chalets en een gîte. Aan de rand van de camping, langs en tussen de wijngaarden, stond ons chalet. Een ruime plek met veel ruimte en met een schitterend uitzicht. Heerlijk om in de hangmat te liggen lezen.
Naast een zwembad, doorsnijdt een riviertje de camping. Superleuk. Niet alleen omdat het fijn is om in te spelen en vissen. Vooral omdat er ook een dam in is gelegd, waardoor een klein meertje is ontstaan waar je heerlijk kunt zwemmen en dobberen. Achter de dam sijpelt het water verder en kan er worden gevist. Bovendien is naast de rivier een groot veld met strandstoelen en een klein kioskje. Een plek waar je heerlijk kunt uitrusten.

Al bij al heerlijke weken weg van de sleur. Twee aanraders van campings. We hebben nu al weer heimwee naar de volgende vakantie. Zeker nadat we weer wat weken van het Hollandse weer hebben genoten…

arches
De wijngaarden op camping Les Arches

© Huren op de Camping All rights reserved