Last
Minutes

Juliette Tentvakanties: luxe glamping op Camping Les 3 Cantons met flexibele aankomst en vertrek

16-08-2022

Een erg warm welkom kregen we van Ruud toen we vorige week na 12 uur uit de auto stapten. Letterlijk en figuurlijk want we stapten in de 39 graden hitte van de Franse Aveyron. Ook wel de Frans bakoven genoemd. Ruud is samen met Leida de beheerder van de 10 safaritenten van Juliette Tentvakanties op Camping Les 3 Cantons. Juliette is een kleine kampeeraanbieder met als doelgroep families met kinderen. Ruud maakte ons snel wegwijs in onze luxe safaritent. Fijn want onze drie kids wilden snel in het verfrissende zwembad springen.

Ruud en Leida zijn zelf de ex-eigenaren van een Franse camping. Dat zorgt voor veel gastvrijheid, dus dronken we een dag na aankomst een borreltje bij hen. Zo konden we meteen al ins en outs van de camping te weten komen.

Het fijne van Juliette is dat je kunt aankomen en vertrekken op elke dag dat je wilt. Onder voorwaarden dat je minimaal 3 nachten blijft. Je hoeft dus niet op een zwarte zaterdag in de file aan te sluiten, maar kunt zelf een dag kiezen. Zo zijn wij op dinsdag richting het zuiden gereden en aangekomen op Les 3 Cantons. Heerlijk rustig op de weg, dus geen gestress.
Verder zitten er bij de 6 persoons safaritenten van Juliette allerlei luxe extra’s. Zo hadden wij eigen privé sanitair. Deze was zelfs zo nieuw dat het dit seizoen is gebouwd. Ook heeft elke safaritent twee ligbedden, een eigen hangmat, een ruim terras en een eigen skottelbraai met paellaplaat of een bbq. Daarnaast krijg je bij aankomst het Original Glamping Kookboek van Juliette met voor 7 dagen leuke recepten om klaar te maken in de safaritent. Top dus!

Blijkbaar was het ook hier nog nooit zo lang zo droog en zo heet geweest. Hetzelfde verhaal als in de rest van Europa, maar bij het zwembad op de camping en aan de rivier d’Aveyron (op 6 km) konden we lekker afkoelen. De camping heeft naast een zwembad (waar je in kunt duiken, wat onze kinderen een groot pluspunt vonden) ook een kinderspeelbad. Bij het zwembad is ook een groot terras met ligstoelen en parasols. En lekker in de schaduw, dat hadden wij wel nodig.

De camping wordt gerund door een vader met zijn zoon (Rik) en dochter (Nicole). Nicole is bezig van de camping een groene oase te maken. Met inheemse planten, natuurlijk beheer en een echte pluktuin (nieuw in 2022) ontstaat er een echte groene camping. In de pluktuin hebben we ook de film Life on our Planet van David Attenborough gekeken in een echte openlucht bioscoop. Daarnaast bouwen ze alle gebouwen op de camping zelf met gesteente uit de Aveyron. Dat is terug te zien in de vele sfeervolle toilet- en douchegebouwen en de receptie met terras.

Les 3 Cantons is vooral geschikt voor gezinnen met tieners, omdat er veel te doen is. Buiten de vele outdoor activiteiten komen ze in de avond graag bijeen in de grote schuur. De grote schuur gaat om 23 uur dicht, daarna kan de oudere jeugd naar de grote tent om verder te chillen. Groot pluspunt van deze camping is de aanwezigheid van een outdoor sportbedrijf op de camping: Kammenga aventura, gerund door de man van Nicole. Zij bieden onder andere kanoën door de Gorges de l’Aveyron, Via ferrata op de Roc d’Anglars, abseilen, rotsklimmen, mountainbiken, speleologie, hike en nog veel meer andere leuke en sportieve activiteiten aan. Ook is er een animatieteam op Les 3 Cantons. Zo zaten wij in de Galaxy Week die in het teken stond van planeten en sterren. Ook zijn er meerdere routes om te wandelen of hard te lopen door de natuur direct vanaf de camping.

Juliette Tentvakanties biedt accommodaties op kleinschalige en gastvrije campings in de vorm van een glampingtent in vier landen: Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Italië. Dit zijn over het algemeen campings waar sportieve activiteiten worden aangeboden en waar persoonlijke aandacht, gastheerschap en extra service in de vorm van ontbijt/lunch en diner mogelijkheden in groepsverband worden aangeboden. Juliette kenmerkt zich door de passie voor het campingleven en de echte glampingbeleving. Een echte aanrader, want we hebben genoten!

Meer informatie over Juliette Tentvakanties vind je hier.
Meer informatie over Camping Les 3 Cantons vind je hier.

© Huren op de Camping All rights reserved