Camping Les Charmes: smaakvolle oase van rust in de levendige Dordogne⁩

09-08-2020

De afgelopen week waren we te gast bij de Nederlandse eigenaren Emile en Yolanda en hun 2 kinderen op Camping Les Charmes in St. Andre d’Allas in de Dordogne. Wat hebben we genoten met onze 3 kinderen. De camping is centraal gelegen op een heuvel en straalt veel rust uit (geen animatie). Emile en Yolanda zijn slechts vier jaar eigenaar en hebben de camping in korte tijd zeer smaakvol aangepast. Het is te zien dat zij al veel ervaring hebben in de campingwereld. Dit is al hun vierde Franse camping die zij opknappen en beheren. De 20 jaar ervaring spat eraf en dat merk je in alles.

Gezien de grootte (circa 90 plaatsen) hebben ze een vrij grootzwembadencomplex (twee zwembaden inclusief glijbaan), wat ons de afgelopen week goed uitkwam met temperaturen boven de 35 graden. Naast het zwembad ligt een prachtig luxe terras waar je kunt eten, drinken en gratis gebruik kunt maken van de wifi. Wederom sfeervol aangepakt met mooi terrasmeubilair en een lekkere loungebank. Heerlijk genieten van een wijntje of cocktail met uitzicht op de zwembaden en de prachtige heuvels van de Dordogne. Daarnaast is er een speeltuintje op de camping en kun je gratis gebruik maken van de tennisbaan. Alhoewel er geen animatie is, waren er wel veel kinderen op de camping, vooral jongere kinderen tot ongeveer 12 jaar. ‘S Avonds werd volop politie en boefje gespeeld over de hele camping. Opvallend was dat er een leuke mix van nationaliteiten op de camping kampeerde, zowel Nederlanders, Belgen als Fransen en naast gezinnen ook koppels. Die variëteit vinden wij leuk.

De camping is een mix van kampeerplaatsen en huuraccommodaties. Er zijn veel bomen voor de benodigde schaduw, maar er is ook nog voldoende mogelijkheid om van de zon te genieten. Er is ruime keus in huuraccommodaties. Wij hebben gelogeerd in een splinternieuwe ruime Premium Mobile Home inclusief XL douche, afwasmachine, grote koelkast met vriesvak en een groot terras met overkapping. Handig is dat de vertrek- en aankomstdag niet alleen op zaterdag is, maar ook op woensdag. Fijn om files te ontwijken, maar bijvoorbeeld ook om 10 dagen te gaan in plaats van 1 week.

Vanuit de rustige camping is de levendigheid dichtbij, want Les Charmes is ideaal gelegen op slechts 7 km van de rivier de Dordogne en 12 km van het gezellige Sarlat-la-Caneda. Op korte afstand kun je heerlijk fietsen, kayakken, klimmen, leuke dorpjes en marktjes bezoeken en je ridder wanen in 1 van de vele kastelen in de omgeving. Ook zijn er prachtige wandelroutes uitgezet in de directe omgeving van de camping.

Kortom: een smaakvolle oase van rust in de levendige Dordogne.

Emile en Yolanda: bedankt!

 

© Huren op de Camping All rights reserved