Last
Minutes

Genieten bij Jack en Tonny met een grote zachte G...

01-02-2023

In deze blog stellen we jullie graag voor aan Tonny en Jack. Zij zijn eigenaar van Camping Mas de Messier in de Franse Languedoc-Roussillon. 

Leg eens uit, wie zijn jullie?
Wij zijn Tonny en Jack de Kort en eigenaar van camping Mas de Messier. We komen uit het Brabantse Hilvarenbeek en we hebben drie kinderen. Alle drie zijn ze inmiddels groot en volwassen en staan ze op eigen benen. Dat gaf ons weer de vrijheid om nog eens een stap richting een 3de camping te maken. We hebben al eerder campings uitgebaat in Frankrijk en we hebben dus al veel campingervaring. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. We kunnen het avontuur niet missen en voelden dat we de uitdaging opnieuw moesten aangaan. Onze kinderen juichen die ambitie alleen maar toe en staan er ook helemaal achter. Op Mas de Messier is het genieten met een grote, en zachte, G…
Wij zijn met ons gezin in 2004 naar Frankrijk vertrokken en hebben daar toen onze eerste camping gekocht. In 2009 hebben wij die camping verkocht en gelijk een andere camping gekocht en later weer verkocht. Vanaf 2010 tot begin 2019 zijn wij vanuit Nederland actief geweest met de verhuur van safaritenten op campings in Frankrijk, Italie en Spanje. Vanaf 2019 zijn we weer gaan zoeken en we hebben in april 2021 camping Mas de Messier gekocht.

Jullie komen steeds terug naar Frankrijk. Waarom is dat?
Tja, waarom Frankrijk? Best een lang verhaal, maar kort door de bocht: hier voelen wij de vrijheid, is het fijn en zijn er veel mogelijkheden. Frankrijk is een prachtig veelzijdig land dat zich in zijn geheel leent voor een gezinsvakantie met de auto. Wat je ook zoekt, je kunt altijd een keuze maken die aansluit bij je persoonlijke wensen.

Hoe zou je jullie camping willen omschrijven?
Er zijn bijzondere campings en bijzondere campings… Mas de Messier is bijzonder vanwege zijn opzet en ligging. Je proeft de charmante sfeer zodra je de camping oprijdt. De camping is werkelijk schitterend midden in de natuur gelegen op het domein van een oude boerderij; ‘’de Mas’’. De camping is groen en kleinschalig. Rust voert hier de boventoon. Je hoort hier de stilte en op de plek zelf schitteren de sterren aan de hemel. Er is volop ruimte voor iedereen. De speelse opzet met supergrote plekken en veel privacy maakt het heerlijk ruim. Heb je een plek geboekt op de rand van de camping, dan word je getrakteerd op een prachtig uitzicht.
Bovendien waait er vaak een lekker verkoelend briesje en dat is heerlijk met de Zuid-Franse zomertemperaturen. Dat komt door de ligging op circa 650 meter hoogte. Daardoor slaap je altijd lekker en zweet je niet je bed uit. De basis voor een heerlijke vakantie.

Welke overnachtingsmogelijkheden bieden jullie?
Op het domein van ruim 9 hectare zijn er behalve ca 30 kampeerplekken, twee beauty’s van safaritenten met sanitair te huur: ‘’La Lergue’’ en ‘’La Cigale’’. Ze staan op prachtige grote plekken. Één ervan heeft een mooi vrij uitzicht op de vallei. Bij het boeken kun je bovendien je eigen tent kiezen.
Daarnaast zijn er een paar plaatsen speciaal voor campers.

Wat is er allemaal te doen op jullie camping?
Op de camping is geen georganiseerd vermaak. Er is wel een trampoline, een tafeltennis tafel en een heerlijk ruim zwembad. Die zijn natuurlijk favoriet bij de kids. Het valt ons op dat de kinderen elkaar vaak makkelijk vinden en gezellig met elkaar omgaan. Al struinend over de camping gaan ze op ontdekkingstocht. Leuk om te zien. Soms organiseren ouders wat leuks. Heel spontaan allemaal en kei gezellig. Wij werken daar graag aan mee. Zijn je kinderen op een leeftijd dat ze wat later naar bed mogen, dan stellen we het terras open nadat de ouders weer op hun plek vertoeven. Zo kunnen ze ongestoord chillen en heeft er niemand last van.
Verder kun je lekker eten en drinken op de camping. En natuurlijk verkopen wij ook ijs en brood.
Direct vanuit de camping kun je erg goed wandelen en fietsen. De vele routes delen wij via een app met onze gasten.

Wat onderscheidt Mas de Messier van andere campings?
Op de Mas boek je  je eigen favoriete safaritent of camping plaats. In de reserveringsmodule op onze website zijn beide safaritenten en alle kampeerplaatsen afzonderlijk omschreven, gefotografeerd en voorzien van reviews. Zo krijg je een erg goed beeld en kun je je keuze maken. Dat wordt als fijn ervaren.
De plaatsen zijn groot en speels ingedeeld met heel veel privacy. Een flink aantal plaatsen heeft prachtig uitzicht over de vallei. Echt heel mooi!
We kennen de kneepjes van het vak en dat is logisch met onze campingervaring in Frankrijk. Het ontbreekt je echt aan niets op de Mas. Je wordt gastvrij ontvangen. Bij aankomst kun je onze app op je telefoon installeren. Hierin vind je alle info over de camping, uitstapjes en de omgeving. In de app vind je ook een paar winkeltjes. Je brood bestel je gewoon via de app. Wij runnen de camping op basis van veel vertrouwen. Je kunt bijvoorbeeld je ijsje gewoon uit de vriezer pakken en doorgeven via de app. Daarmee creëren we een heel gemoedelijke en ontspannen sfeer.
Bovendien kan Tonny erg lekker koken, zegt Jack. Ongeveer vier keer per week kun je intekenen op smaakvolle en goed verzorgde afhaalmenu’s. Alles met verse producten bereidt. Tonny ‘’verpakt’’ alles in een kleurrijke rieten mand, inclusief een lekkere flesje wijn naar keuze. Uit eten op je eigen plek. Hoe leuk is dat!
Elke zaterdag maken we heerlijke vers belegde pizza’s gebakken. In de late middag – vroege avond is het gezellige terras geopend voor een drankje, een wijntje of een lekkere koffie. En in het zomerseizoen wordt er regelmatig een gezellig avond georganiseerd en kun je superlekkere crêpes eten.
Mas de Messier ligt zeer eenvoudig bereikbaar op maar een paar kilometer van de snelweg afslagen en toch ligt de camping zeer rustig.

Hoe zou je de omgeving omschrijven?
Mas de Messier ligt in een werkelijk prachtig afwisselend gebied op de rand van de ruige causses de Larzac en het Middellandse zee gebied. Het gebied is bijzonder en kent vele gezichten; van ruig rotsachtig tot liefelijk glooiend. Op slechts een uurtje met de auto lig je op een heerlijk rustig zandstrand aan de Middellandse zee. Er is werkelijk heel veel te zien, te doen en te beleven. De omgeving leent zich ook goed voor (sportief) fietsen, wandelen, hiken, hardlopen, trailrunning… Direct vanaf de camping hebben wij genoeg mooi routes uitgezet.

Wil je ook vallen voor de charme van ‘de Mas’ en ben je ook zo benieuwd naar de camping?
Klik dan hier voor meer informatie.

© Huren op de Camping All rights reserved