Last
Minutes

Terug naar het begin, de zomer van 2016: Agricamp T'Asteria

22-01-2021

2020, een jaar om snel te vergeten. Een diepe crisis door COVID.Veel leed over de hele wereld qua gezondheid, sociaal en vaak ook financieel. Ook de toeristenbranche beleeft een slecht seizoen. Hopelijk brengt 2021 weer veel goeds voor iedereen. Het doet ons terug denken aan het ontstaan van Huren op de Camping.

Het is de zomer van 2016. Vakantiegekken als we zijn, hebben we het plan gemaakt om met onze drie kinderen (Matijs vijf jaar oud, Jasper acht jaar oud en Anne negen jaar oud) zes weken op vakantie te gaan naar Italië. Even lekker ontstressen. Genieten van het schitterende land, het lekkere eten en het klimaat. De laatste van die zes weken brengen we door op Agricamp T'Asteria. Een kleine camping schitterend gelegen in de heuvels van Le Marche met een indrukwekkend uitzicht op het kleine dorpje Montelparo en het verderop gelegen Nationaal park met het Sibillini gebergte. Dichtbij de prachtige stranden van de Adriatische kust. In meerdere opzichten een onvergetelijke vakantie. We huren er een leuke tent op een gave plek en genieten van de Italiaanse vergezichten. Dankzij het schitterende weer hoeven we er alleen in te slapen. Onze kinderen vermaken zich prima op de kleine camping. Kinderen genoeg om mee te spelen op de trampolines, een mooi zwembad en 's morgens de dieren voeren. 

Op deze plek ontstaat Huren op de camping. Wij  houden van vakanties. Het liefst op leuke kleine campings. Lekker rustig, maar wel met voldoende activiteiten voor onze kinderen. Lui als we zijn, huren we altijd een (safari)tent, stacaravan of chalet. Wat voor accommodatie het is, maakt ons niet veel uit. Als we maar ergens lekker kunnen slapen. Maar als we gaan zoeken naar dit soort campings, weten we nooit waar we terecht kunnen. Campingwebsites of -platforms genoeg, maar vaak gericht op grotere campings en nooit specifiek voor mensen die graag een huuraccommodatie huren. Dus is Isaak, de eigenaar van T'Asteria, de eerste campingeigenaar die we spreken over ons idee. Tot op de dag van vandaag is Agricamp T'Asteria een van onze klanten. We werken er graag mee samen.

Minder positief is de afloop van onze vakantie in Montelparo. Op 24 augustus om 3.36 uur 's nachts worden we wakker van het schudden van moeder aarde. Slaperig als we zijn, vallen we weer in slaap. Als we 's morgens wakker worden, merken we snel dat er iets aan de hand is. We worden overstelpt met berichten uit Nederland en op de camping is veel commotie. Midden-Italië is opgeschrikt door een verschrikkelijke aardbeving van 6,2 op de schaal van Rigter. De beving kost 295 mensen het leven en verwoest de dorpen in de omgeving. Op 26 augustus wordt de noodtoestand uitgeroepen. We besluiten onze vakantie in Oostenrijk voort te zetten en dus Agricamp T'Asteria te verlaten, met pijn in ons hart. Tijd om nog eens terug te gaan....

© Huren op de Camping All rights reserved