Een actief weekend op natuurcamping De Lemeler Esch

08-04-2019

Vorige week openden we het nieuwe vakantieseizoen met een heerlijk zonnig lente weekend in een luxe bungalow op Natuurcamping De Lemeler Esch in Lemele Overijssel. We waren te gast bij Tinus en Wilma Ellenbroek die de camping al vanaf 1982 runnen. Ze hebben er samen een schitterende veelzijdige groene camping van gemaakt. De omgeving biedt enorm veel mogelijkheden.

Boscafe

Wij kozen ervoor om op de camping fietsen te huren en al trappend de omgeving te ontdekken. We fietsten samen met de kinderen via perfect aangegeven knooppunten en prachtige landweggetjes naar Ommen. Ommen is dé populaire toeristische trekpleister van het Vechtdal en is idyllisch gelegen langs de Vecht. Je kunt hier heerlijk wandelen of gezellig iets te drinken op één van de terrassen in het historisch centrum. 

Terug op de camping genoten we op het ruime terras van onze bungalow, terwijl onze kinderen zich vermaakten bij de speelvijver en een potje voetbal speelden op het grote speelveld. De bungalows liggen in een groepje verspreid aan de rand van het bos. Vanuit de bungalow liepen we zo de natuur in en met een paar honderd meter waanden we ons in een andere wereld. Wat een prachtige natuur aan de voet van de Lemelerberg! Een mooie wandeling in eigen achtertuin bracht ons ook in het speelbos op de Lemelerberg, waar onze kinderen niet weg te slaan waren. Er starten nog veel meer mooie wandelroutes op de camping. Zelfs het Pieterpad loopt door dit gebied. 

Natuurcamping De Lemeler Esch is veelzijdig vanwege de vele faciliteiten. Denk aan een verwarmd buitenzwembad, diverse speeltuintjes, speelbos, speelvijver, recreatieprogramma en fietsverhuur. De camping organiseert ook speciale evenementen zoals bijvoorbeeld een yogaweekend en ze hanteren speciale kortingen voor senioren. Daarnaast is De Lemeler Esch erg gericht op duurzaamheid. Ze hebben zelfs dit jaar weer de Gouden Green Key in ontvangst  mogen nemen.

De Lemeler Esch biedt veel verschillende typen huuraccommodaties waarvan sommige ook in de winter te huur zijn, dus er is altijd voor ieder wat wils. Huur er bijvoorbeeld een luxe bungalow, chalet, trek-in (duurzame trekkershut!), coco sweet, boslodge, safaritent, trekkershuisje, luxe bosvilla of zelfs een groot vakantiehuis. De meeste huuraccommodaties staan tussen de ruime kampeerplaatsen, zodat het echte kampeergevoel in stand blijft. Sommige accommodaties bieden uitzicht op de speeltuin, ideaal voor ouders met kleine kinderen.

Uniek is ook het gezellige boscafe op de camping waar je terecht kunt voor een heerlijk ontbijt of lunch. In het hoogseizoen is het zelfs mogelijk om er te dineren. Of geniet van een borrel op het terras of binnen bij de kachel. Het Boscafe is het hele jaar open voor wandelaars, dus er valt altijd iets te beleven. 

Kortom: De Lemeler Esch, een veelzijdige groene camping in een prachtig gebied! Zowel voor senioren als gezinnen met kinderen. Wij hebben genoten mede dankzij het enthousiaste team, nogmaals dank!

 Voor meer informatie:
- De Lemeler Esch
- Boscafe
- Theehuis Lemelerberg inclusief speelbos
- Vechtdal Overijssel
- Vechtdalroute
- Vechtdalpad

Klik op de foto's hieronder voor een vergroting.

© Huren op de Camping All rights reserved