Last
Minutes

Camping 't Weergors: echte familiecamping met verrassende huuraccommodaties

08-09-2022

Aangezien de zomerse temperaturen afgelopen week nog aanhielden en wij nog wat vakantiedagen hadden, trokken we naar de Nederlandse kust. We waren twee dagen te gast bij de familie Riedijk op Camping ’t Weergors. Deze familiecamping ligt op loopafstand van het vestingstadje Hellevoetsluis aan het Haringvliet op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten, onder de rook van Rotterdam. Arda Riedijk, die samen met haar moeder op de receptie zat, heette ons van harte welkom en vertelde meteen enthousiast over de camping. De camping is een echt familiebedrijf en in 2024 bestaat de camping zelfs 60 jaar. Arda runt de camping samen met haar broer Rob en met hun ouders Frans en Dickie. Die hebben de camping weer overgenomen van de ouders van Frans. Zij begonnen in 1964 op het kleine veldje naast hun melkveebedrijf met het ontvangen van kampeerders uit Rotterdam. De laatste 58 jaar is de camping enorm uitgebreid en uitgegroeid tot een middelgrote veelzijdige familiecamping die het hele jaar geopend is. De koeien grazen er niet meer, maar de camping ademt wel rust, ruimte en gastvrijheid uit.

De camping beschikt over veel verschillende huuraccommodaties maar ook over erg originele accommodaties die je niet op veel andere campings ziet. Niet voor niets is ’t Weergors uitgeroepen tot ANWB Camping van het jaar 2022 in de categorie: Meest gewaardeerde huuraccommodatie.
Zo sliepen wij een nacht in de Duinglamp. Een mooie en grote​ designtent, geschikt voor maximaal vijf personen. Ook luxe want er zit een mooie badkamer en een volledige keuken in met een grote koelkast, vriezer, Nespresso-apparaat en kookplaat. Ook zit er in de Duinglamp een tv en zelfs een airco. Daarnaast is er voor de tent een groot terras met openslaande deuren en staat er een grote picknicktafel.
Ook kun je op de camping een polder cabin huren. Dit huisje voor twee personen is in 2022 gebouwd met volledige duurzame materialen. De cabin is per nacht te huur en staat op de rand van een kampeerveld met perfect uitzicht over de naastgelegen polder. Met de vuurschaal voor de cabin beleef je heerlijke avonden in de natuur.
Ook de Dijkwachterslodge is een echte aanrader. De lodge is geschikt voor zes personen en staat achter op de camping op een terp zodat je over de dijk kunt kijken. Daardoor heb je een geweldig panoramisch uitzicht over het Haringvliet en heeft zelfs een infraroodsauna. In de loungestoelen op het grote terras is het heerlijk toeven.
Ook zijn er op ‘t Weergors een lodge zwaluwnest, een houten iglo, een ecochalet, een pipolette en verschillende soorten mobile homes en chalets (waaronder een rolstoelvriendelijke) te huur. Dus keuze genoeg.

Op en om de camping is voldoende te doen. De camping is ingericht voor alle leeftijden met leuke animatie in het hoogseizoen. Voor de hele kleintjes zijn er speeltuintjes, waaronder een waterspeeltuin, en staan er fietsjes en skelters. Voor pubers is er een mooi voetbal/basketbalveld, pingpongtafels en een voetbaltafel.
Om de omgeving te verkennen liepen wij vanaf de camping langs het Haringvliet naar Hellevoetsluis. Een verassend leuk vestingstadje met veel haventjes en een mooi oud centrum met leuke terrasjes. Ook is er een klein strandje aan het Haringvliet waar de kinderen heerlijk in het water kunnen spelen.
Verder zit je vanaf de camping zo op de Maasvlakte en in Rotterdam, waar natuurlijk veel te doen is, maar zit je ook dichtbij leuke Noordzeestranden. Zo hebben wij het badstrand van Rockanje bezocht, wat het enige strand is in Nederland wat op het zuiden ligt. Dus met veel zon. Het is ook een mooi groot strand waar we heerlijk gerust, gezwommen en gevoetbald hebben en waar in de zomer veel activiteiten worden georganiseerd. Ook is het mooie vestingstadje Brielle dichtbij en zit je ook zo in Zeeland. De directe omgeving van de camping is prachtig, want de camping ligt direct aan het Haringvliet. Dit is de plek waar de Rijn en de Maas de Noordzee ontmoeten. Een prachtig natuurgebied waar je als vogelliefhebber goed aan je trekken komt.

Al bij al hebben we enorm genoten in onze Duinglamp op 't Weergors. Helaas moesten we toch richting huis, want school en werk starten ook in het zuiden weer….

Voor meer informatie over Camping ’t Weergors klik hier of klik hier om naar de website van de camping te gaan.

© Huren op de Camping All rights reserved