Il Collaccio

Italië - Umbrië - Preci


Camping Il Collaccio is een kleine smaakvolle familiecamping in Umbrië met een prachtig uitzicht op het berggebied in de omgeving. Il Collaccio is van oorsprong een boerderij en de eigenaren maken o.a. eigen salami. De boerderijproducten kunnen worden gekocht in de winkel en geproefd in het uitstekende restaurant. Het is hier te hoog voor wijngaarden maar de streek is beroemd om de linzen en worsten. Interessant is een bomenplantage op een lager gelegen helling, waar men experimenteert met het kweken van truffels, waar veel geduld voor nodig is. Il Collaccio en omgeving is prachtig, met de kleine, schaars bewoonde dorpen aan de andere kant van het dal. Het prachtige Nationaal Park Monti Sibillini is dichtbij en er is gelegenheid tot wandelen en fietsen op veel gemarkeerde paden. De regio biedt een verscheidenheid aan excursies aan zoals het bezoeken van de bekende kunststeden Assisi, Perugia en Orvieto.
Er zijn 2 buitenzwembaden en 2 aparte kleuterbaden,  een restaurant met bar en terras en mogelijkheid tot het afhalen van maaltijden. Ook is er een speeltuin, campingwinkel, fietsverhuur en de sportieve vakantiegang kan er terecht voor een potje jeu de boules, basketbal, tennis, voetbal of volleybal.

Je kunt hier een safaritent huren. Deze liggen op een lager gelegen, smal terras, waardoor alle tenten grotendeels vrij uitzicht hebben op de heuvels en de omgeving.

In juli 2021 hebben we zelf een week genoten op Il Collaccio. Lees hier onze blog.

Boek via Tendi
(safari)tent
Zwembad
Speeltuin
Eetgelegenheid
5 personen
Klein of middelgroot
vanaf Utrecht 1602 KM

Agriturismo Campeggio Il Collaccio, Preci, Province of Perugia, Italy
© Huren op de Camping All rights reserved