Last
Minutes

La Vallée Verte: luxe verscholen in de prachtige Franse natuur!

31-08-2022

36 hectare, zo groot is Camping La Vallée Verte gelegen in een echte groene vallei net ten zuiden van de Ardèche. Dat het groot is, zou je niet zeggen, want de camping is erg knus opgebouwd. Dat je zoveel ruimte hebt, voel je gelijk als je de lange oprijlaan van de camping op komt gereden. Wat een onthaal! We arriveerden er twee weken geleden en voelden ons er gelijk thuis. Onze tienerkinderen hadden binnen een paar uur al een groep vrienden. Voor ons dus alle tijd voor een terrasje…waar vanuit we uitzicht hadden op het restaurant Vin&Food, het zwembad en het sportveld (voetbal & tennis), met op de achtergrond de groene oase en de prachtige rivier. 
 
De camping wordt gerund door het enthousiaste Nederlandse echtpaar Marrije en Imco, twee echte levensgenieters, die twee jaar geleden hun huis en bedrijf verkochten in Nederland om met hun twee kinderen hun Franse droom te verwezenlijken. Dat ze bij La Vallée Verte terecht kwamen is niet gek, want ze kennen elkaar van vroegere vakanties op deze camping. “Waar zou ik zelf graag op vakantie willen? Dat plekje willen we realiseren. Dat betekent op onze camping wat meer luxe dan elders.” zegt Marrije. Wat ons betreft is dat gelukt.

Drie dingen karakteriseren La Vallée Verte voor ons: de ligging, de compactheid en de veelzijdigheid. “We liggen echt verscholen in de prachtige Franse natuur. Een terrassencamping met een breed grasstrand aan de rivier de Cèze  Een unieke ligging”, zegt Imco. Alhoewel het grasstrand nu minder groen is door de aanhoudende extreme hitte in heel zuid-Europa. Maar de perfecte toegang tot de rivier de Cèze en de vele bomen op de camping hielpen ons om de hitte te overwinnen. Ook de airco in een van de nieuwste huisjes hebben ons tien dagen verkoeling gebracht. De "Cèze Cabanes" zijn deels afgelopen winter gebouwd en lenen hun charme onder andere aan het rieten dak, de houten nok, het mooie terras met grote schuifpui en de luxe ligstoelen. Ze hebben een mooie centrale ligging bij het sfeervolle centrum van de camping. In totaal zijn er 42 verhuuraccommodaties en ongeveer 80 kampeerplekken.

Marrije en Imco beheren nu voor het tweede seizoen de camping, waarop ze zelf ook wonen. De camping is een vijf sterren camping en dat zie je terug. Het terrein is goed onderhouden. Er is een app voor alle campinginformatie, zoals het bestellen van vers stokboord. Er is een sfeervol terras waar ’s middags veel wordt geborreld, waar ’s avonds veel te doen is en waar je ook nog direct zicht hebt op het zwembad en het sportveld. Daarnaast zorgt het enthousiaste animatie team in het hoogseizoen voor vertier voor jong en oud: filmavonden (aparte films voor de kleintjes en voor de puber), Evert die elke dag de kinderen vermaakt, knutselen, wijnproeven, voetbal- en pingpongtoernooi (ook voor de fanatieke vaders) tot zelfs Swingo (bingo met muziek, onze favoriet!) en een pubquiz. 
 
Je merkt de luxe ook door het heerlijke restaurant Vin&Food. Niet zomaar een campingrestaurant, maar lekker en kwalitatief goed eten met erg vriendelijk Nederlands sprekend personeel. 
La Vallée Verte ligt net ten zuiden van de Gorges de l’Ardèche (20 km), maar ook dichtbij Orange en de Rhône-vallei. Marktjes zijn er in overvloed in de omliggende dorpen. In het naastgelegen Bagnols-sur-Cèze is in het hoogseizoen een truckfood festival met live optreden.
Manlief is meerdere malen gaan fietsen in de heuvelachtige omgeving vol wijngaarden en mooie Franse dorpen. Zoek je vlakke tochten, dan is de Rhône-vallei dichtbij met uitzicht op de Mont Ventoux. Je hoeft niet ver om mooie dingen te zien, want vanaf de camping loop je binnen 20 minuten naar de Cascades de Sautadet. Schitterende watervallen en rotspartijen met een mooi kiezelstrand. Onze kinderen hebben er enorm veel plezier gehad met het springen van de mooie rotsen en willen zeker nog een keertje terug!
 
Voor meer informatie over deze camping, klik hier of kijk direct op de website van de camping.

© Huren op de Camping All rights reserved