Last
Minutes

Camping Lestaubiere: Leven als god in Frankrijk

21-08-2020

“Leven als god in Frankrijk”. Een bekend spreekwoord wat op Camping Lestaubiere zeker van toepassing was voor ons en onze 3 kinderen van 9, 12 en 13 jaar. Lestaubiere is misschien geen landgoed, maar het lijkt er zeker wel op. Dat voel je meteen zodra je via de schitterende oprijlaan het glooiende terrein van de camping op komt rijden. Het landgoed hoorde vroeger bij het Chateau Lestaubiere (Lestaubiere is de naam van de familie die het gebouwd heeft), maar vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw is van het deel waar de boerderij en de bijgebouwen stonden, een camping gemaakt. Het chateau staat nog steeds naast de camping, maar hoort er niet meer bij. 
Bij de receptie maakten we kennis met Bas en Marieke van Osta. Zij zijn de eigenaren van Lestaubiere. Dit is hun tweede camping, na 8 jaar een camping in de Auvergne gerund te hebben. Beiden hebben de hotelschool gedaan. Die ervaring zie je terug.
Bas en Marieke hebben een gezellige ‘kroeg’ met echt Frans terras gecreëerd, uitkijkend op het zwembad en met zicht op een open veld. Dit open veld is meteen het centrale deel van de camping met een aantal kampeerplaatsen, safaritenten, een speeltuin en heerlijke ruim opgestelde ligstoelen. Als onze kinderen even genoeg hadden van het zwembad, dan namen ze met plezier een duik in de zwem- en visvijver of maakten een bommetje van de steiger. Hoofdzakelijk waren er Nederlandse en Britse vakantiegangers dus binnen no time hadden ze genoeg vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen, te vissen of te voetballen. Ook hadden ze veel lol met het enthousiaste Nederlandstalige animatieteam.
We verbleven in een royaal gelegen mobile home, die vanwege de ligging veel privacy bood. Wij waren verrast door onze eigen Weber BBQ, hangmat en het luxe zonnedoek. Een heerlijke plek om je even terug te trekken. We kunnen het ons dus bijna niet voorstellen, maar wil je toch even van de camping? In de nabijheid van de camping kun je kanoën, kastelen, grotten of klimparken bezoeken. Of laat je je verassen door de prachtige steden Bergerac (20 km) of Perigueux (30 km). En daarna snel weer terug naar deze prachtige camping. Wij hebben genoten en vonden het “Tres Bien”!
 
Ook enthousiast geworden? Camping Lestaubiere heeft circa 100 plaatsen, 12 safaritenten/lodges en 4 mobilhomes te huur. 

Bas en Marieke, bedankt!

© Huren op de Camping All rights reserved