Last
Minutes

Podere Sei Poorte: de Italiaanse passie van familie Poorte

08-08-2021

Het verhaal van de Poortes zou zo passen in de succesafleveringen van “Ik Vertrek”. Ze zijn er zelfs voor benaderd, maar dat past de Poortes niet. Ze blijven liever gewoon zichzelf. Podere Sei Poorte (P6P) betekent “de boerderij van de zes Poortes”. De camping is 18 jaar geleden begonnen door de familie Poorte: vader Hans, moeder Sietske en de 4 kinderen. Nu de kinderen al een jaar of zeven zijn uitgevlogen, runnen Hans en Sietske de camping met een team jongeren uit Nederland. “Ik hou van het coachen en begeleiden van jonge mensen en ze te zien groeien. Dat is mijn passie, naast het vermaken van onze campinggasten” zegt Sietske. Een mooie missie! Wij genoten de afgelopen week op P6P in een compleet ingerichte safaritent van Tendi met eigen sanitair.
 
Het roer omgooien, een boerderij in Italië kopen en er een camping van maken. Bij “Ik Vertrek” levert het vaak hachelijke situaties op, maar op P6P was en is dat anders. Hans en Sietske hadden al langer de wens om een camping te beginnen, toen ze in 2000 het besluit namen om het ook echt te gaan doen. Wat volgde was een zoektocht via Frankrijk naar Italië waar ze in Le Marche meteen verliefd werden op een stuk grond met een varkensstal en een ruïne erop. De Poortes zagen direct mogelijkheden om een camping met echte Italiaanse sfeer te maken. Ze maakten een plan en begonnen aan hun nieuwe avontuur met hun vier kinderen onder de 13 jaar. Ze beleefden de afgelopen 20 jaar hoogtepunten en dieptepunten. Maar het resultaat mag er absoluut zijn. Hans houdt zich vooral bezig met de techniek, het terrein en de marketing. Sietske richt zich op de receptie, de horeca en het team seizoen werkers. Alhoewel Hans en Sietske het goed voor elkaar hebben, heeft Sietske nog altijd ambities voor de toekomst: “Mijn passie is het coachen van mensen. Daarom is mijn ambitie om me de komende jaren meer te gaan richten op het helpen van mensen die te hard hebben gewerkt. Hen begeleiden naar een beter leven. Met een vakantie op P6P midden in de natuur gevuld met koken, wandelen, yoga en de Italiaanse cultuur.
 
Op een aantal vlakken onderscheidt P6P zich van andere campings. Bij ons ontvangst viel meteen de persoonlijke benadering op. Een korte uitleg 1-op-1 met een van de medewerkers met een drankje erbij. En elke zondagochtend een uitgebreide Capo’s brunch buffet. Helemaal gemaakt door Sietske en haar eigen team. Heel uitgebreid, erg lekker en gezellig met veel campinggasten. Een echte aanrader. Ook heeft P6P een eigen app waarmee je je brood kunt bestellen, het restaurant kunt serveren en allerlei informatie vindt. Heel handig.
 
Meer informatie over P6P en Le Marche
P6P is een echte terassencamping met rust en privacy en met 110 ruime (150 m2) kampeerplaatsen en een aantal verschillende huuraccommodaties. De volledig ingerichte safaritenten van Tendi staan verspreid over de camping en hebben een ruim terras, fijne campingstoelen en een grote Boretti bbq. Sommige Tendi tenten hebben zelfs eigen sanitair. Op de camping zitten veel Nederlanders en ook veel Nederlandse jeugd. Er is een zwembad met ligstoelen en parasols, een restaurant met mooi terras, een simpel voetbalveldje met speeltoestel en een tafeltennistafel. Bij die laatste verzamelt zich elke avond de jeugd. Er is een animatieprogramma voor de kinderen, wat ze zelf mee mogen bepalen.
Als ambitie werken Hans en Sietske aan het energieneutraal maken van de camping. Ze hebben zonnecollectoren met slimme geisers bij de douches, zonnepanelen op dak, een eigen waterzuiveringsinstallatie en er is een laadpunt voor elektrische auto’s op de camping. Dat verklaart waarschijnlijk het hoge aantal Tesla’s en andere elektrische en hybride auto’s die er de afgelopen week waren.
 
Le Marche kent nog niet het echte massatoerisme en dat merk je. P6P ligt rustig in de prachtige heuvels van Le Marche en is een goede uitvalsbasis om de Italiaanse middeleeuwse steden als Urbino (tevens geboorteplaats van Valentino Rossi die 10 maal de TT van Assen won) te bezoeken. Ook de kustplaatsen Pesaro en Fano zijn dichtbij (25 minuten rijden). De stranden aan de Adratische kust (ook 25 minuten rijden) zijn echt Italiaans en gevarieerd met zand- en kiezelstranden. Soms vlak en soms vanuit de heuvels bereikbaar. Maar altijd voldoende ruimte, want de enige toeristen zijn de Italianen.
 
Meer informatie over P6P kun je vinden via deze link.
 

 

© Huren op de Camping All rights reserved