Last
Minutes

Trinserhof: een betoverend toevluchtsoord op weg naar Italie

30-12-2023

Twijfel je ook weleens of je in een dag naar de camping rijdt of ergens gaat overnachten? Wij in ieder geval wel. Dit jaar gingen we naar Le Marche in Italie en hebben we overnacht in Hotel Trinserhof in Trins op 900 kilometer van Utrecht. Der Trinserhof ligt in het Gschnitztal in Tirol, zo'n vier kilometer van de Brennerpas, dus ideaal als je op doorreis bent naar het zuiden van Oostenrijk of naar Italie. Het lijkt of de tijd er heeft stil gestaan.

De Trinserhof is een echt familiehotel en ademt een typische Oostenrijkse sfeer uit. Wij arriveerden er op vrijdagavond na 10 uur, na een lange dag in de auto. We werden rondgeleid door Jessica. Zij runt samen met haar tweelingzus Jennifer en beide partners, waarvan eentje een Nederlander is, het hotel. Het hotel is gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw en is al vier generaties in het bezit van de familie Covi. Die historie merk je aan alles: houten vloeren, oude stubes, mooie ornamenten aan het plafond en veel hirstorische attributen aan de muur.Om het geheel compleet te maken is er zelfs een boek geschreven met alle verhalen van Der Trinserhof. Hoe bijzonder! Uiteindelijk sliepen we in twee oude hotelkamers en hadden we zelfs een hemelbed. Het uitzicht vanaf ons balkon op de omliggende Alpen was een mooie verrassing 's morgens vroeg. Na het ontbijt met kaiserbroodjes en jam zijn we tevreden doorgereden naar onze eerste camping van onze vakantie: Villa Alwin Beach Resort. Der Trinserhof heeft ook nog een restaurant, waar wij helaas geen gebruik van hebben kunnen maken. Ook is er een groot terras en een zwembad. 

Ga je naar de camping in Zuid-Frankrijk,  Spanje, Italie of Kroatie dan rijd je al snel zo'n 1.000 kilometer. Dat is wel ver voor een dag rijden. Dan is een leuk overnachtingsadres een mooie uitkomst. Bovendien begint je vakantie dan al eerder en kun je ook voorkomen dat je op een (zwarte) zaterdag de hele rit moet doen. De afgelopen jaren hebben we al heel wat leuke adresjes gehad onderweg naar onze vakantie in het zuiden. Meerdere malen hebben we een kleine accommodatie gehuurd op een camping:

  • Zo sliepen we in een leuk appartement op de eerste verdieping op Camping Inntal in Wiesing Tirol ook op ruim 900 km van Utrecht. Ook mooi als je op weg bent naar Italie.
  • Twee jaar geleden sliepen we in een appartement op Agriturismo La Lupa tussen Modena en Bologna. Deze ligt op ongeveer 1.250 kilomeer van Utrecht. Wel veel natuurlijk, maar als je naar Le Marche, Rome gaat of nog zuidelijker, kan het een handige locatie zijn langs de snelweg A! door de Po vlake.
  • Ook  verbleven we al eens in een leuke kleine blokhut op Camping La Jonquille. Dit is een kleinschalige ecologische camping in Noord-Frankrijk op circa 600 kilometer van Utrecht. Handig als je op doorreis bent naar zuid Frankrijk of Spanje.
© Huren op de Camping All rights reserved