Last
Minutes

Laat je verwennen op het luxe resort van de Boerkampjes

24-07-2023

“Welkom, parkeer je auto maar, dan brengen we de bagage naar de tent.” Zo werden wij en onze drie tieners (16, 15 en 12 jaar oud) een week geleden ontvangen door Alwin samen met het team van Villa Alwin Beach Resort. Met dit persoonlijke en gastvrije ontvangst is de toon gezet op dit resort dat volledig autovrij en ook nog eens goed onderhouden is met veel struiken met rode, roze en witten bloemen. Je bagage en boodschappen worden door Alwin en het team naar je tent gebracht in golfkarretjes. Mooie service!

Voorstellen hoeven we Alwin en Bionda Boerkamp en hun kinderen niet meer. Ze zijn immers al veel in het nieuws geweest. In 2006 vertrokken ze naar het Italiaanse dorp Montefiore dell’ Aso in Le Marche. Sindsdien zijn ze gevolgd door het televisieprogramma Ik vertrek en is in vier afleveringen (2006, 2007, 2015 en 2021) te zien hoe het de familie Boerkamp in Italië vergaat. En ja, ze zijn in het echt net zo leuk als op televisie! Ze hebben het terrein aangekocht voor Corona en met een mega uithoudingsvermogen en geduld hebben ze dit stapsgewijs uitgebouwd. Alwin en Bionda blijven vernieuwen. Een uitbreiding van de bar bij het zwembad en een gym staan nog op de planning.

Voor Alwin is het draaien van het resort geen werk, maar een liefhebberij. Hij doet het dan ook met alle plezier en enthousiasme, dat zie je en voel je aan alles. In het hoogseizoen is het druk, maar gelukkig kunnen ze dan altijd terugvallen op hun familie en trouwe vrienden. Het resort is ook een echt familiebedrijf. Alle drie de zoons, Mike, Jim en Robbie draaien (deels) mee. Het is ze met de paplepel ingegoten. “Papa werkt niet”, zeiden ze vroeger, dat zegt genoeg. 

Wat onderscheidt het resort van andere campings of resorts? Wij waren daar snel uit. Er bestaat geen vergelijkbaar concept: een kleinschalig resort van 55 luxe safaritenten direct aan de Adriatische zee. Sterker nog, wij stonden met onze safaritent praktisch op het strand. Bovendien loop je via het strand binnen 25 minuten zo naar leuke terrasjes en dorpjes zoals Cupra Marittima en Pedaso.
Onze safaritent Deluxe doet zijn naam eer aan: airco, ruime koelkast en vriezer, afwasmachine, inductiekookplaat, regendouche, handdoeken, twee strandbedjes en twee parasols en vooral een ruime tent inclusief ruim terras gescheiden door een gezellige bar. Sommige tenten hebben zelfs een jacuzzi en een hemelbed op het strand. Waar vind je dat nou?

Het resort bestaat uit 2 delen en wordt gescheiden door een treinrails. Via een keurig onderhouden tunneltje loop je zo naar het andere deel. Op het ene deel vind je het zwembad, voetbalkooi, speeltuin, recreatieruimte, receptie,wasserette en poolbar en op het andere deel ligt het strand, beachbar en ook een speeltuintje. De treinrails is nog in gebruik, dus af en toe hoor je een trein. Wij hebben er geen last van gehad, maar dit is natuurlijk heel persoonlijk. Maar ook hier hebben Alwin en Bionda aan gedacht; voor iedereen liggen er oordopjes klaar.

Op het resort zit een echt Italiaans restaurant “Il Braciere”. Deze wordt gerund door een Italiaanse familie die Alwin & Bionda al 10 jaar kennen vanuit Montefiore dell’ Aso. Het restaurant trekt ook Italianen en toeristen van buiten de camping. Iedere week wordt er voor de gasten een aantal gezellige avonden met Italiaanse lange tafels georganiseerd, zoals een Italiaanse- en BBQ avond. In de schoolvakanties is er ook iedere week het beroemde Villa Alwin Voetbaltoernooi en Swimming by night. Kortom: genoeg te beleven voor jong en oud!

Nog enkele feitjes. Wist je dat….

  • je op het resort resort heerlijk kunt SUPpen? Je kunt er gewoon eentje huren. Extra ideaal omdat er golfbrekers liggen op 200 meter vanaf het strand, dus je hebt een mooie rustige zee tot je beschikking.
  • je bij die golfbrekers ook prachtig kunt snorkelen? Op sommige dagen kun je zelfs dolfijnen spotten. Wil je echt langer de zee op, dan kun je op het resort ook een boot huren.
  • het resort perfect bereikbaar is per vliegtuig? Ryanair vliegt zowel op Ancona als Pescara en daar kun je makkelijk een auto huren en vervolgens rijd je schitterend langs de Adriatische kust naar het resort. Je kunt ook vliegen op Perugia of Rome. 
  • Bionda niet alleen het resort mede bestiert, maar ook een boek heeft geschreven over haar ervaringen bij het emigreren naar Italië? Het heet "Van Stamppot naar pasta".
  • het resort is ingericht voor alle leeftijden? Er komen allerlei soorten gasten: jonge stellen, gezinnen,  stellen van middelbare leeftijd, senioren… van alles!
  • je alle informatie over het resort krijgt via een app op je telefoon? Erg handig!

Alwin & Bionda, we hebben alle vijf genoten van een week op jullie resort. Bedankt!

Meer informatie over dit resort vind je via deze link.

© Huren op de Camping All rights reserved