Last
Minutes

Winterkamperen: huren op de camping in de winter

24-12-2019

Winterkamperen heb je in vele vormen. Van kamperen in een wintersportgebied tot het overwinteren in de zon in zuidelijk Europa. Maar ook dichtbij blijven steeds meer campings ook in de winter open. Daarnaast zien ook steeds meer mensen het plezier van de camping in de winter. Een leuke accommodatie is dan natuurlijk ideaal.

Waarom zou je naar een camping gaan in de winter?

  • Lage prijs; voor winterkamperen gelden vaak geen hoogseizoentarieven. Logisch, want vaak zijn ook niet alle voorzieningen op een camping open (denk aan winkels en uiteraard zwembaden). Dus winterkamperen is niet alleen erg gaaf, maar ook goed voor je portemonnee.
  • Voldoende beschikbaarheid; zomers is het vaak druk en lastig om een leuke huuraccommodatie te vinden op een leuke camping. In de winter heb je veel meer beschikbaarheid en dus meer keuze. Ook al is het aantal campings wat open is beperkt.
  • Voldoende ruimte; in de winter is het lang niet zo druk als in de zomer. Geen overvolle campings dus. Er zijn nog maar relatief weinig mensen die de kou trotseren. Dus geniet van de rust en de natuur op de camping in de winter.
  • Lekker genieten van de warmte; waar je zomers vooral buiten bent, geniet je 's winters veel meer van de warmte van je huuraccommodatie. Met een beetje geluk heb je ook nog een lekkere kachel of open haard. Heerlijk genieten na een koude winterwandeling of lekker lang uitslapen in een warm bed!

Waar kun je dan naartoe in de winter?

Het blijkt dat maar iets meer dan 5% van de campings in Nederland het hele jaar open is. Terwijl het aantal boekingen in de winter elk jaar toeneemt. In de winter van 2018 bedroeg het aantal geboekte overnachtingen op campings in Nederland in de winter 8.000 en in 2019 heeft die stijging doorgezet.

Onderstaande campings zijn open in de winter en verhuren dan huuraccommodaties. Dus wil jij genieten van de heerlijke warmte in een huurtent, chalet of pipowagen, terwijl buiten de koude wind vrij spel heeft? Probeer het dan een keer bij een van de onderstaande winterkampeerterreinen met huuraccommodaties in Nederland, Oostenrijk of zelfs in Denemarken:

 

© Huren op de Camping All rights reserved