Last
Minutes

Camping Zonneweelde: Zeeuwse weelde in de herfst

29-10-2021

Afgelopen week waren we een paar dagen te gast in een mooi luxe chalet op Camping Zonneweelde in het Zeeuwse Nieuwvliet. Een prachtige locatie waar je ook in het naseizoen goed kunt vertoeven met het hele gezin. We troffen het met 15 graden en af en toe een lekker zonnetje. Een herfstvakantie die heerlijk begon met een warm welkom met lekkere Zeeuwse hartjes!

Voor veel vakantiegangers voelt de autoreis naar Camping Zonneweelde al alsof je naar het buitenland gaat. Zeeuws-Vlaanderen is nu eenmaal alleen te bereiken via Antwerpen of via de Westerscheldetunnel. Daarom heb je ook echt het gevoel dat je op een eiland zit. De camping ligt dan wel in de uiterste zuidwesthoek van ons land, maar is dan ook een schitterende uitvalsbasis voor de mooie kusstrook met veel natuur, mooie stranden en leuke steden zoals Brugge, Gent en Vlissingen (via de Westerschelde Ferry).
 
De camping ligt slechts op 1 km van het schoonste en veiligste strand van Nederland met een aantal leuke strandtentjes. Het is een echte familiecamping. De familie Basting heeft de camping al meer dan 20 jaar in bezit. Dat het een familiecamping is, merk je aan de kleine dingen. Het enthousiaste ontvangst, de service, de vriendelijkheid, maar ook het feit dat de camping steeds wordt uitgebreid en aangepast op basis van de ideeën van de vakantiegangers. Daarom ook is Camping Zonneweelde aangesloten bij Ardoer, wat alleen mogelijk is voor campings die goed worden beoordeeld.
 
Op de camping zijn zo’n 25 huuraccommodaties, in verschillende uitvoeringen. Echte glamping. Zo hebben alle huuraccommodaties, buiten de trekkershutten, een vaatwasser. De huuraccommodaties zijn grotendeels gecentreerd rondom het centrumgebouw. Bijzonder is dat je er ook een slaaphuisje op het strand kunt boeken. Dat kan maar op een klein aantal plekken in Nederland. Hier is het begonnen als een pilot, maar het resultaat is Strandweelde. Om één van de 15 slaaphuisjes op het strand te boeken, moet je er vroeg bij zijn want deze zijn logischerwijs vaak al ver van tevoren volgeboekt!

Op zomerse dagen kun je gebruik maken van het verwarmde openluchtzwembad op de camping. Deze grenst via het terras aan het vernieuwde luxe centrumgebouw. Hier is ook een echt Italiaans restaurant, Piazza Italian Kitchen een frituur (friet van verse Zeeuwse aardappels), een grote indoor speeltuin met kinderbios en interactieve speelmuur en faciliteiten zoals fietsverhuur en de wasserette. Vanuit de hele omgeving komt men naar het Italiaanse restaurant op de camping om te genieten van de eigen recepten en het zelfgemaakte deeg. Naast het centrumgebouw is een mooi voetbalveld en staat ook het gebouw waar de animatie activiteiten gehouden worden. De afgelopen week was deze animatie vooral voor de wat kleinere kinderen. In het hoogseizoen is er ook specifieke animatie voor de oudere kinderen, zoals chillen en bubbel voetbal etc.
 
Met onze 3 kinderen (10, 13 en 15 jaar) mocht een dagje zwemmen natuurlijk niet ontbreken. Ze genoten van een dagje zwemmen in LAGO in Brugge op slechts 35 minuten rijden vanaf de camping. Een schitterend zwembad met meerdere baden, gave glijbanen en een sauna. Ook in Knokke zit een mooi zwembadencomplex, de Sportoase waar je op regenachtige dagen terecht kunt. Ook kun je genieten van de prachtige historische (binnen)steden van Gent of Brugge op ongeveer een half uur rijden vanaf de camping.
 
In de omgeving kun je ook mooie wandeltochten maken in de natuur of via de stranden. Zo hebben we met het knooppuntensysteem een wandeltocht gemaakt naar en door de Verdronken Zwarte Polder. Een stukje natuurgebied buiten de dijk gelegen, waar de zee via een slufter (stroomgeul) dwars door heen stroomt als het vloed is. De vogels kunnen het gebied goed vinden. Zo zagen wij er een Kleine Zilverreiger toen we via de loopplanken door het schitterende gebied liepen. Naast de Verdronken Zwarte Polder loop je vanaf de camping ook zo door de prachtige Groese Polders. En met de auto ben je zo bij Het Zwin, de internationale luchthaven voor vogels op de grens van Nederland en België.
 
Er zijn ook toekomstplannen om steeds meer aan te sluiten op de wensen van de vakantiegangers. Zo wordt het zwembad vanaf komend seizoen verwarmd en worden de kampeervelden verhard met schelpen. Daarnaast is Camping Zonneweelde dit jaar ook tijdens Kerst en Nieuw open. Dus boek nu een leuke huuraccommodatie, want op Camping Zonneweelde is het het hele jaar door genieten!

© Huren op de Camping All rights reserved